Recents in Beach

Pelancaran JV AT-1004 - Lebih Hebat, Lebih Berkesan


JV AT-1004 Baru!!!




JV Auto Lube
JV Auto Lube



JV Auto Lube

Botol Baru JV Auto Lube




Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua peminat - peminat MasalahGearbox.com dan JV Auto Lube.

Pada penghujung Februari 2018, produk JV Auto Lube telah dilancarkan semula setelah melalui beberapa penambahbaikan. Minyak rawatan gearbox ini kini dikenali sebagai JV AT-1004. Ia sesuai digunakan untuk kenderaan bertransmisi Automatik , Manual dan juga CVT.

Mengambil kira kajian teknikal dan respon dari pengguna2, JV Auto Lube telah meningkatkan kuantiti minyak rawatan gearbox kepada 150ml (dahulu 100ml). Hasil kajian mendapati kuantiti terbaru memberikan kesan yang lebih efektif kepada rawatan gearbox kenderaan. Rekacipta kotak dan botol juga telah dirombak dengan ciptaan yang lebih menarik dan profesional untuk meningkatkan keyakinan pengguna. Harga terbaru kini ialah RM90 sebotol untuk Semenanjung Malaysia dan RM100 untuk Sabah & Sarawak.

Sila klik link dibawah untuk belian:


Beli Sekarang


* Harga termasuk cas penghantaran.

Catat Ulasan

90 Ulasan

Zaini berkata…
Bmw e66 730Li boleh guna minyak JV AT-1004 tuan..whatsapp saya untuk lebih detail tuan 0177555275
Zaini berkata…
Bmw e66 730Li boleh guna minyak JV AT-1004 tuan..whatsapp saya untuk lebih detail tuan 0177555275
Tanpa Nama berkata…
Honda city idsi boleh guna ke
Masalah Enjin berkata…
Ya tun Zaini..boleh guna..ok saya WhatsApp tuan ya..terima kasih
Masalah Enjin berkata…
Honda city boleh guna..no problem tuan
Unknown berkata…
Acr50 1st gear chocking can repair
Unknown berkata…
Salam tuan, kereta Volvo boleh ke? WhatsApp saya 0162393707
Banjo berkata…
Salam tuan,saya berminat.WhatsApp saya 01140026444.Sabli asap.Trm ksh.
Lopi berkata…
Macammana cara nak guna
careroll69 berkata…
Saya berminat..whatsapp 0173743475
alifdalya81 berkata…
Gear auto tiptronic boleh guna ke utk honda sv4
Mohamad berkata…
Tuan, Jika gearbox rosak disebabkan minyak gear kering.. adakan JV AT-1004 membantu..sekarang kereta tak boleh gerak dah.
Mohamad berkata…
saya berminat.. blh whatsapp 0108582066.. tq tuan.
Masalah Enjin berkata…
chocking we can try to help
Masalah Enjin berkata…
tiptronic boleh pakai,tiada masalah tuan
Masalah Enjin berkata…
kalau gearbox kering biasanya dah susah tuan..cuma tuan boleh ikhtiar saja.lepas letak ATF masuk JV AT1004 dua botol
Masalah Enjin berkata…
sorry lambat reply tuan. ya Volvo pon bole pakai
Masalah Enjin berkata…
wokeh..dah whatsapp tuan dah..tq tq
Masalah Enjin berkata…
ok bos dah whatsapp sebentar tadi..terima kasih ya boss
Masalah Enjin berkata…
senang saja. tuan carik dipstick gearbox (sama mcm besi nak ukur level minyak hitam tu, tapi ni utk gearbox). masukan dua botol ikut lubang tu.

corong kami provide.

ada juga kereta perlu bantuan bengkel sebab nak kena pump masuk.
Masalah Enjin berkata…
ok no problem..saya whatsapp skang ya tuan.terima kasih
Unknown berkata…
Saya pemilik exora cfe 2013 – baru baru ni (baru tak baru la….tapi sebulan lebih dah) ada bunyi kat bahagian depan ala ala kat tayar…saya hantar SC, depa check dan kata gearbox exora saya rosak. Tapi setakat ni tak de mengganggu pemanduan saya. Tukaran gear seperti biasa, semua nya biasa…yg “luar biasa” cuma berbunyi bising bila exora tu bergerak. Mcm bunyi wheel bearing rosak. Dah saya tukar. Ada sesapa pernah kena gitu ?
Tanpa Nama berkata…
Bos..berminatla..ada no wsap x?
Tanpa Nama berkata…
Bos wsap sy...0138082174
Unknown berkata…
Salam

Saya pemilik proton Iriz 1.3 cvt menghadapi masalah yg sama seperti Tuan.

Saya nak tanya Tuan dah cuba ke pelincir ni ? Kalau dah boleh tak kongsikan hasilnya.

Terima kasib
Unknown berkata…
Salam.. Boleh saya tahu workshop kat mana. Saya nak check gearbox bunyi bising bila kereta bergerak seakan2 bunyi wheel bearing pecah. Masih boleh atau tak guna lube treatment ni... Kereta Peoton Iriz 1.3cvt

Tq
Sam berkata…
Kalau nak order macam mana..di johor bahru ada agent ke..ini no tel saya 017772023
Sam berkata…
Kalau axle toyota avanza saya berbunyi kuat ada minyak ni boleh membantu
Unknown berkata…
Hi , kereta honda accord saya kena warm up 10 minit sebelum saya dapat masuk gear, kalau tak dia gear akan masuk mengejut. Bolehkah product atf tuan bantu saya?
Tolong whatsapp 0138647487.
Terima kasih
Masalah Enjin berkata…
ada boss..017-3886607..terima kasih ya
izieha berkata…
Saya berminat jgak minyak ni wasap sy 0137642764..
Unknown berkata…
gearbox auto toyota unser saya gearnya susah nak masuk gear 3 dan menyentap bila masuk gear.Boleh dipulihkan ker guna minyak tu.
Masalah Enjin berkata…
masalah sentap kami boleh bantu tuan..PM saya untuk info..terima kasih tuan
Masalah Enjin berkata…
ok jap saya pm sekarang juga ya..thanks :-)
Masalah Enjin berkata…
sorry lambat boss..sekarang saya pm boss ya..tq tq
Masalah Enjin berkata…
ok tuan wassup saya 017-3886607..nanti kita susun ya..terima kasih
Masalah Enjin berkata…
boss..saya rasa nombor HP tu tak complete..boleh resend tak..atau klik je sini utk terus wassup dgn saya lagi senang

http://gearengineautosolution.wasap.my
Masalah Enjin berkata…
Hi tuan,ya untuk masalah delay dan sentap memang kami boleh bantu..OK saya wassup tuan ya..thanks
Masalah Enjin berkata…
maaf lambat reply..bunyi kuat yg camne tu ya tuan? kena pastikan dari enjin atau gearbox.
Unknown berkata…
Kereta Nissan livina saya prob nk masuk D dan 2. Seblum ni dah 2x tukar minyak gearbox n add lube. Selepas beberapa bln start balik prob. Tlg wassap saya utk mengatasi masalah ini. 012 2302090
Masalah Enjin berkata…
boleh klik sini tuan..terus bercakap dengan admin

http://gearengineautosolution.wasap.my

tq tuan
Unknown berkata…
inokom atos ada masalah pickup slow??
Masalah Enjin berkata…
dah berapa mileage tuan? cuba cek enjin.
Unknown berkata…
Ada tak workshop kat area Semenyih/Kajang yg supply minyak ni?Kalau ada tolong maklumkan.terima kasih
Unknown berkata…
proton putra tidak boleh masuk gear 3. Boleh guna minyak itu?
Unknown berkata…
Tuan nk tanya kalau gearbox bila masuk D dia nk gerak lambat, kadang2 lama juga baru kereta gerak, cam ne ye? kereta kelisa auto, apa masalah sebenar?
Masalah Enjin berkata…
suspect internal leak.jadi low pressure..pakai AT-1004 dua botol. pm saya 017-3886607..tq tq
nasir berkata…
ford ranger dh kluar caution @ workshop kata...gearbox masalah (belum scan lgi) ... bole guna tk?
Unknown berkata…
Masalah saya masuk gear empat tendang balek..ape masalah nya..saya pakai proton wira 1.5 maniam.
Unknown berkata…
Masalah masuk gear 4 tendang...kete proton wira 1.5..
Masalah Enjin berkata…
maaf lambat reply tuan..kami boleh pos..dua hari bekerja dah dapat
Masalah Enjin berkata…
keluar simbol AT ke bos? terbaik scan dulu tgk kot sensor ker elektronik ke problem..
Masalah Enjin berkata…
ok kes ni insyaAllah kami boleh tolong..pm saya 017-3886607
Unknown berkata…
saya ada masalah nak masuk gear R , bila masuk gear jadi mcm menyentap bleh ke gune AT 1004
Unknown berkata…
Salam sejahtera tuan.
Saya memakai kenderaan jenis hyundai atos. Problem gear 1 di awal memulakan perjalanan terasa berat.
Boleh ke minyak ini membantu? Macam mana nak order minyak ini. 0192349943
Tanpa Nama berkata…
Tuan.sy ada masalah myvi auto se 1.5.thun 2012.bila masuk gear reverse dia delay dengan ada shok yg kuat mcm nak tecabut enjin..bila pg center dia suspek gearbox masalah..boleh ke msalah ni selesai dgn minyak ni
Unknown berkata…
Slmt pagi tuan.masalah keta sy tidak boleh bertukar gear (Mitsubishi storm auto)
Unknown berkata…
Kalau masuk gear 1 keras masuk gear r keras manual boleh guna x
Unknown berkata…
Salam,, sy guna harrier yg dah berusia 15tahun. Sejak 2tahun kebelakangan ni masalah sy kereta kena panaskan lama baru boleh jalan. Sy tengok undercarriage minyak gearbox leaking. Mintak solusi dan nasihat dari pihak tuan. Tq
Masalah Enjin berkata…
maaf lambat reply..masalah reverse sentap bole guna JV AT-1004 dua botol..boleh cod sekitar kl tuan..tq tq
Masalah Enjin berkata…
wsalam bosku..

ya insyaAllah boleh membantu..

pm saya 017-3886607..tq tuan
Masalah Enjin berkata…
tak boleh tukar gear sewaktu pemanduan atau masa parking?
Masalah Enjin berkata…
ya utk kes gear keras boleh guna dua botol tuan..
Masalah Enjin berkata…
wsalam bosku..bila berlaku kebocoran maka tekanan akan hilang.kerosakan akan menjadi lagi serius kalau dibiarkan.

kami cadang tuan betulkan dulu kebocoran dibengkel berdekatan..
Unknown berkata…
Gear sy xboleh tukar semasa kereta berjalan 123 ok 4 tak masuk..
Unknown berkata…
Kereta Toyota Innova Tahun 2007 Type G. Masalah kereta saya bila masuk gear R, gear jadi sentap mengeluarkan bunyi yg kuat. Adakah ianya masalah gearbox? Bolehkah minyak JV - 1400 blh atasi masalah diatas..
Masalah Enjin berkata…
OK masalah sentap ni memang punca dari gearbox.Suspek kurang tekanan dalaman. Guna JV AT1004 dua botol..PM kami utk order ya..TQ TQ
Masalah Enjin berkata…
Kereta apa ya bos? Manual ke ni?
Unknown berkata…
Tuan toyota alphard bokeh guna tak, masuk gear d, lama tubggu baruboleh jalan
Toyeng berkata…
Saya menggunakan Naza citra..ada sentapan bila gear shift 3-4 terutama enjin sejuk (pagi)...bila dah panas tiada sentapan lagi...mcmana nak Oder?
tapuongs@yahoo.com berkata…
Honda city model 2008 gear box leak tidak dapat di pastikan kebocoran itu di bahagian mana, untuk repair kena buka battery & keluarkan gear box,mekanik ragu² takut ada kesan pada system komputer, atau gangguan lain. Apa kah kereta sy akan mengalami gangguan system lain?
Unknown berkata…
Saya guna exora cps manual thun 2009 gearbox bunyi agak kuat dan pelik,. overhaul semua dah buat tapi masih berbunyi.gear masuk ok .SC proton dh sahkn gearbox problem 12k klu nk tukar ori pening .
Unknown berkata…
Untuk model exora cps manual thun 2009 boleh ke minyak JV AT-1004 digunakan dan berapa botol?
Rahsia Income Pasif berkata…
Masalah bearing bunyi blh settle x bos.. kereta atos manual..
NMZ berkata…
Storm saya tk blh gerak bila nk mula gerak Ianya lambat kadang lnsung tkleh gerak. Blh ke guna minyak trsebut.
Admin berkata…
Masalah Alphard delay atau tunggu lama nak masuk gear memang boleh guna bos.. Try 3-4 botol sebab gearbox besar.. PM saya ya.. Tq
Admin berkata…
Naza citra ada sentapan kami bole bantu.. Bole cod sekitar KL atau pos tuan.. PM saya ya.. Tq
Admin berkata…
Kena pastikan punca kebocoran.. Kalau dah menitik kelantai bocor dah besar dan kena baiki ni dulu. Mekanik yg mahir tiada masalah utk turun gearbox tanpa memberi kesan kpd sistem elektronik.
Admin berkata…
Byk rungutan pasal Exora. Benar kos ganti seketul gearbox amatlah mahal.patut lepas overhaul semua dah ok. Cuba cek semula dgn mekanik yg buat tu, benarkah bunyi berpunca dr gearbox atau tempat lain.
Admin berkata…
Exora boleh guna treatment ni. Cuma kena pastikan punca masalah dr oil seal atau mekanikal.. Exora guna 3 botol lebih baik.
Admin berkata…
Kalau confirm masalah dr bearing tuan kena tuka part.. Treatment x sesuai..
Admin berkata…
Storm kalau tunggu 20 minit dpt bergerak maybe boleh dirawat lagi.. Kalau langsung tak bergerak tuan kena cek lanjut dibengkel
Unknown berkata…
Kreta atos auto. R boleh D 2 L mcm berat mahu jalan..
Unknown berkata…
Kreta atos auto. R boleh D 2 L mcm berat mahu jalan..
Unknown berkata…
Kreta atos auto. R boleh D 2 L mcm berat mahu jalan..
Admin berkata…
maaf lambat reply ya..Atoz berat nak begerak gearbox ada masalah..cuba cek beberapa perkara: 1)gearbox ada bocor 2)ATF dah lama tak tukar 3)filter gearbox dah lama tak tukar